Niestety aż tylu powodów do zadowolenia nie widać . Statystyki nie oddają wszystkiego. Dzisiaj Chrobry to głównie legenda. Masa odwoływanych zajęć , uczniowie chodzący tylko na te lekcje , na które chodzić chcą, niektórzy nauczyciele bardzo często nieobecni i to niekoniecznie z powodów zdrowotnych, a np. turystycznych- wiecznie na wycieczkach z różnymi klasami.
Są przedmioty, które praktycznie w Chrobrym nie istnieją, choćby chemia, a i z fizyką ostatnio nie było różowo .
Skala korepetycji olbrzymia- są też przypadki udzielania korepetycji swoim uczniom, co już jest wątpliwe moralnie...
Poza tym Pan Dyrektor mówiąc o wynikach posługuje się z pewnością centylami.I tak w wielu przypadkach wynik bardzo dobry to trochę powyżej ...60 procent! Czyli nie za wiele.
I jeszcze jeden przedmiot istniejący w Chrobrym .... teoretycznie-wychowanie fizyczne ( nawet jeśli wychowawcą jest nauczyciel w-f).
E, niemożliwe.
Ja też tam nie zdałem matury. :(
Ale może to dlatego, że chodziłem do innej szkoły? ;)
Czy Fazi bywa na lekcjach I LO,podając takie brednie? Jestem uczniem tej szkoły i nigdy nie zamieniłbym jej na inną.
Uważam, że sztuka jest przygotować ucznia, żeby zdał na jak najwyższym poziomie bez korepetycji.Pytanie-ile osób zdało na wysokim poziomie i nie uczeszczalo na korepetycje w Chrobrym.Obawaiam się ze, wszyscy chodzili i to stawia szkołę w słabym świetle.
Wszystkie wyniki są bardzo dobre albo dobre - bo co chwila zaniżacie poziom matur by przepchnąć jak najwięcej osób
jedna osoba nie zdała - cóż w katolickim kraju (osobiście jestem chrześcijaninem), nie pozostaje nic innego jak wystawić tą osobę nago w centrum miasta, i przemaszerować z tłumem który będzie krzyczał HAŃBA plując i krzycząc w jego kierunku obraźliwe słowa.
Nauczycielki chemii już spakowane, a może nie zdążyły, bo spłonęły ze wstydu? Pan Dyrektor nie chwali się wynikami matury z tego przedmiotu, dlaczego?
A inne szkoły w Piotrkowie- jak tam poszła matura?
TPS , II i III LO itd.
W TPS z tego co słyszałam nie zdało więcej osób, ale ile?
Dużo zależy od samego ucznia, ale nie tylko.
W TPS niektórzy nauczyciele sieją straszny postrach. Uczniowie się ich boją. Dużo lekcji nie ma z powodu chorób nauczycieli, przez co dzieci mają zaległości- a zastępstw często brak.
Choć trzeba przyznać, że niektórzy nauczyciele są naprawdę dobrzy, ale trzeba mieć dużo szczęścia żeby na nich trafić.
Cześć dodajmy jeszcze ze uczniowie którym nauczyciele z łaski stawiali ocenę odpowiednią zdali na90% lub z angielskiego. 85%i oczym to świadczy. Porostu. O ich głupocie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!